Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Geen Rode Maanfestival in juni

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 11:42

Afgelopen weekend bereikte ons het nieuws dat het Rode Maanfestival niet door zal gaan in juni van dit jaar. Laura, Corti en Jacqueline leggen uit waarom niet: “Wij willen je weer even meenemen in ons proces rondom het Rode Maanfestival 2021. Mede door onze zoektocht naar een nieuwe locatie hebben we nauw contact met de gemeente over wat er kan en mag.

Onderstaande bericht kregen wij vorige week van de gemeente:
Ook wil ik jullie meegeven, dat wij niet weten wanneer er weer evenementen toegestaan zijn. Als wij uitgaan van de huidige routekaart (we zitten nog steeds in het zwaarste niveau) dan is er in de nabije toekomst nog niet veel (wellicht niets) mogelijk. Op welke niveau een regio zit hangt af van het aantal besmettingen en de ziekenhuisopnames. En er zal in stapjes gewerkt worden om naar de minder zware niveaus te komen. In het minst zware niveau “niveau waakzaam” zou je een evenement kunnen houden voor 100 personen (met voorwaarden zoals verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats). Kan dus zijn dat je flink investeert in iets, wat niet of helemaal aangepast georganiseerd mag worden. Ik wil niet doemdenken, maar wil wel realistisch blijven.

Het ontmoedigde ons zeer, we willen jullie allemaal heel graag weer ontmoeten en een fijn festival hebben samen maar wij zien daartoe met de huidige regels geen mogelijkheid. Met het tempo van versoepelingen zoals ze in afgelopen tijd gegaan zijn, maken we de inschatting dat de kans zeer groot is dat de regels ook in juni niet voldoende ruimte geven om een festival te beleven zoals wij dat voor ogen hebben. Gezien het feit dat we nu allerlei zaken moeten gaan organiseren om deze optie open te houden, hebben we besloten dat dit het moment is om de knoop door te hakken.

In juni 2021 zal er geen Rode Maanfestival zijn. We blijven echter, in nauw contact met de gemeente en onze leveranciers, de ontwikkelingen volgen om wellicht later in het jaar alsnog een Rode Maanfestival houden. Hierover zullen wij in mei meer laten weten of eerder als er meer duidelijkheid komt."

Dus hou de website rodemaanfestival.nl goed in de gaten!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.