Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Rare Disease Day

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 14:14

Rare Disease Day vindt elk jaar plaats op de laatste dag van februari, dit jaar op 28 februari. De belangrijkste doelstelling van deze dag is om het grote publiek bewust te maken van zeldzame ziekten en hun impact op het leven van patiënten.

De campagne is in de eerste plaats gericht op het grote publiek en wil ook het bewustzijn vergroten bij de politiek, bij overheidsinstanties, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderzoekers, gezondheidswerkers en iedereen die oprechte interesse heeft in zeldzame ziekten.

Bewustwording van zeldzame ziekten is zo belangrijk omdat 1 op de 20 mensen op een bepaald punt in hun leven met een zeldzame ziekte zal leven. Desondanks is er voor de meeste zeldzame ziekten geen remedie en worden er veel niet gediagnosticeerd. Rare Disease Day verbetert de kennis bij het grote publiek over zeldzame ziekten en moedigt onderzoekers en besluitvormers aan om in de behoeften van mensen met zeldzame ziekten te voorzien.

Er zijn honderden patiëntenorganisaties over de hele wereld die op lokaal en nationaal niveau werken om het bewustzijn voor de zeldzame-ziektegemeenschap in hun land te vergroten. Sinds Rare Disease Day in 2008 voor het eerst werd gelanceerd door EURORDIS en zijn Raad van Nationale  Allianties, hebben duizenden evenementen over de hele wereld plaatsgevonden die honderdduizenden mensen hebben bereikt en die hebben geleid tot veel media-aandacht.

Op rarediseaseday.org kun je informatie vinden over de duizenden evenementen die op de laatste dag van februari over de hele wereld plaatsvinden. Als je zelf een evenement plant, registreer je evenementgegevens dan op de pagina Plaats je evenement om je evenement op de site te krijgen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.