Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Extinction Rebellion start binnenkort Lenterebellie

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 10:41

Vrijdag 26 en zaterdag 27 februari 2021 start Extinction Rebellion (XR) haar Lenterebellie. Op vrijdag 26 februari zijn er kickoff acties in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Tilburg en op 27 februari worden er decentrale acties georganiseerd op talloze plaatsen in Nederland.

‘Terwijl de leefbaarheid voor mens en dier bedreigd wordt door de gevolgen van de klimaat- en ecologische crises, blijft de overheid stil. Zij weigert eerlijk te zijn over het gevaar waar wij ons in bevinden. Het nieuwe kabinet moet eindelijk doen wat nodig is om de klimaatcrisis tegen te gaan. Daarom komt Extinction Rebellion in opstand met de Lenterebellie. In de eerste fase, in de aanloop naar de verkiezingen, eist XR dat politiek en media eerlijk communiceren over de klimaat- en ecologische crises waar wij in leven, en dat de overheid de noodtoestand uitroept. In de tweede fase, tijdens de formatie, eisen wij dat het nieuwe kabinet doet wat nodig is om de gevolgen van de klimaat- en ecologische crises zoveel mogelijk te bezweren.’

De meeste acties zijn nog geheim, maar binnen XR zoemt het van jewelste. Er wordt georganiseerd, gediscussieerd, geschreven, ontworpen en gecreëerd. Het duurt niet lang meer voor ze allemaal de straat op gaan en in zwermen door de steden trekken. Vreedzaam, creatief en disruptief, zoals altijd. Alle acties zijn coronaproof. Zo wordt er alleen in kleine groepjes actie gevoerd, dragen de rebellen mondkapjes en wordt er 1,5 meter afstand gehouden. Op de social media kanalen worden de komende tijd updates geplaatst.

Meer informatie over hun Lenterebellie kun je vinden op extinctionrebellion.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.