Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Zorgen voor morgen

Gepubliceerd op 16 februari 2021 om 16:07

Ons zorgsysteem is toe aan verandering. Tijdens de pandemie werd er heel even beter samengewerkt. Hoe moet de ziekenhuiszorg er in de toekomst uitzien? In deze aflevering stelt VPRO Tegenlicht verschillende deskundigen de vraag wat de coronacrisis leert over de organisatie van de ziekenhuiszorg.

De coronapandemie kan ons veel vertellen over de ziekenhuiszorg in Nederland. VPRO Tegenlicht maakt de balans op: Welke lessen zijn geleerd? Is er te veel marktwerking geweest? Hoe functioneerde de centrale sturing door de overheid? Met de jonge arts Sarah van der Lely – die eerder de indringende aflevering Exit Slotervaart maakte – licht regisseur Alexander Oey de Nederlandse ziekenhuiswereld van binnenuit dóór. Hoe zou de ziekenhuiszorg er in de nabije toekomst uit moeten zien? En hoe komen we daar?

De aflevering start op 23 maart 2020 wanneer ziekenhuizen, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en verschillende leveranciers onder de vlag van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) de handen ineen slaan om de zorg van beschermingsmiddelen te voorzien. Sarah van der Lely mocht achter de schermen alles vastleggen en filmde de bijzondere samenwerking tussen partijen die normaal gesproken in de ‘zorgmarkt’ als concurrenten of verkoper-inkoper lijnrecht tegenover elkaar staan.

De aflevering is hier te zien


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.