Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Nederlands initiatief The Walk voor de bescherming van Antarctica

Gepubliceerd op 9 december 2020 om 13:57

Op 12 december 2020 doen wandelaars op vrijwel alle continenten mee aan The Walk. Zij lopen een zelfgekozen traject en afstand voor Antarctica. Met The Walk worden zeven miljard stappen verzameld voor de bescherming van dit relatief recent ontdekte continent.

In 2048 verloopt het beschermende verdrag van Antarctica. The Walk, een Nederlands initiatief van The 7B Club, vraagt langdurige aandacht voor het bedreigde continent. André Kuipers en Maurits Groen hebben zich al aangesloten. Na 2048 wordt opnieuw gekeken naar een verlenging van de beschermde status van Antarctica. Nu al zijn er veel alarmerende signalen dat de huidige situatie niet gehandhaafd wordt en dat daarmee het continent vogelvrij is.

Het belang van Antarctica is bij veel mensen nog onbekend. Zo heeft het door de gigantisch snelle afname van het ijsoppervlak een sleutelrol in de wereldwijde CO2-problematiek. Specifiek voor een laagland als Nederland zal een enorme zeespiegelstijging een ernstige bedreiging vormen met grote sociale en financiële gevolgen. Bovendien herbergt Antarctica de grootste zoetwatervoorraad ter wereld en zijn de flora, fauna en grondstoffen van onschatbare waarde voor ons allemaal. Een kwetsbaar en economisch rijk gebied. In goede handen bij ons, gewone burgers die het beste voor hebben met de planeet en onze kinderen, die hem straks zullen erven.

Inschrijven kan via website www.the7bclub.com. Deelnemers registreren ook op deze site het aantal stappen dat ze gezet hebben om samen tot de zeven miljard (7 billion) stappen te komen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.