Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

'Kind heeft op schoolplein nu minder ruimte dan scharrelkip'

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 09:37

Dit is een expertquote van Vincent van der Veen, programmamanager Kind & Natuur bij IVN Natuureducatie. Meer bewegen op school in combinatie met een schoollunch zou het percentage kinderen met overgewicht flink kunnen laten dalen, meldt het RIVM vandaag. Meer beweging is inderdaad cruciaal. IVN Natuureducatie pleit daarom voor veel meer buitenruimte bij scholen.

Op het huidige gemiddelde schoolplein heeft een kind alleen minder beweegruimte dan een scharrelkip. In zo’n intensieve kindhouderij wordt bewegen lastig. Het is daarom hoog tijd dat er wordt geïnvesteerd in de buitenruimte bij onderwijshuisvesting.

Op een groen schoolplein gaan kinderen meer en anders bewegen. Ook is het voor docenten veel makkelijker om buitenlessen te geven als ze hiervoor een geschikte ruimte hebben. Dan kunnen ze kinderen bijvoorbeeld laten rennen bij het oplossen van een rekensom.

Daarnaast kan een schooltuin, waar kinderen zelf hun zaadje tot slaatje hebben zien groeien, ook een geweldige bijdrage leveren. Want het zelf moestuinieren stimuleert gezond eten. Met een groen schoolplein sla je dus twee vliegen in één klap.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.