Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Wereld Trombose Dag

Gepubliceerd op 12 oktober 2020 om 11:42

In de periode rond Wereld Trombose Dag, 13 oktober, vraagt de Trombosestichting jaarlijks aandacht voor trombose en iedereen die hierdoor getroffen wordt. In 2020 doen zij dit met de presentatie van het bloedstollende verhaal Kwaad Bloed. Bestsellerauteur Linda Jansma (o.a. Kwetsbaar, In Eigen Hand) schreef Kwaad Bloed exclusief voor de Trombosestichting. Het verhaal is vanaf 13 oktober gratis beschikbaar via bloedstollendverhaal.nl.

Bloedstollende spanning is heerlijk in verhalen. In het echte leven is het natuurlijk vreselijk als je bang bent voor je leven of dat van je naaste. Ieder uur krijgen 11 Nederlanders trombose, zoals bijvoorbeeld een hartaanval, longembolie of een beroerte. Toch weten nog te weinig mensen wat trombose is. Een van de ernstigste vormen van trombose - een longembolie - is helemaal onbekend. Jaarlijks krijgen 10 tot 12.000 mensen een ernstige longembolie. Ruim de helft van deze patiënten ontwikkelt blijvende lichamelijke en mentale klachten en raakt daardoor in een sociaal isolement; het post-longembolie syndroom. Op dit moment is er geen behandeling om dit te voorkomen. Longembolie treft vaak mensen in de bloei van hun leven.

Kwaad Bloed

Vlak voor de marathon van Amsterdam wordt toptalent Sylvie Bergmans ontvoerd. Van de hardloopster wordt alleen wat bloed gevonden. Particulier rechercheur Nikki Benjamins stort zich op de zaak, maar loopt daarbij haar ex-collega’s van de recherche behoorlijk in de weg. Kunnen ze de handen ineenslaan en Sylvie vinden voor het te laat is?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.