Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Vijfde editie van het 3 Oeverfestival

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 21:18

Kom proeven van bijzondere muziek, dans, theater, kunst en lekker eten en drinken in ons binnenste buitenland.

Op 19 en 20 september vindt het jaarlijkse 3 Oever Festival plaats in het natuurgebied de Gelderse Poort. Het festival wordt vrijdagavond 18 september feestelijk geopend in Fort Pannerden in Doornenburg, het centrale gebied waar het 3 Oeverfestival zich afspeelt.

Voor cultuur, natuur en kunstliefhebbers is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Gelderse Poort, een uniek rivierengebied langs de oevers van de Rijn, de Waal en het Pannerdens kanaal. Fiets of wandel de prachtige uitgezette route, pak een pontje en geniet van een bijzondere nazomerdag. 3 oevers worden letterlijk met elkaar verbonden.

Het 3 Oeverfestival groeit elk jaar. Op de 3 pleisterplaatsen in Millingen aan de Rijn, Gendt en Herwen geniet je van de gratis voorstellingen. Neem onderweg ook een kijkje in een van de 40 deelnemende ateliers of meer aan voor een hapje en een drankje. Kunstenaars hebben speciaal voor het 3 Oeverfestival hun deur geopend. Ook hier zijn veel expositieplekken feestelijk aangekleed of worden omlijst met muzikale optredens.

Het aanbod aan kunst is heel divers. Er is veel ruimtelijk werk te zien, maar ook veel schilderkunst, van abstract tot heel realistisch. Ook kunstenaars die werken met textiel en edelsmeden doen mee aan de route. Sommige kunstwerken zijn robuust en krachtig, andere zijn subtiel en levendig. Op verschillende locaties worden workshops gegeven.

Op de pleisterplaatsen wordt gedurende het weekend een gevarieerd cultuurprogramma aangeboden dat varieert van dans, theater, poëzie en muziekoptredens van bekende en minder bekende artiesten. Laat je onderdompelen of doe zelf mee bij een van de workshops!

Bezoekers kunnen hun eigen route uitstippelen en een keuze maken uit het programma en de locaties.

Meer informatie over het 3 Oever Festival vind je op de website www.3oeverfestival.nl.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.