Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

De Wijde Wereld

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 20:51

Ze moesten als kind afscheid nemen van vriendjes, van ooms en tantes, opa’s en oma’s. Ze lieten alles achter en kwamen terecht in een land waar ze de taal niet verstonden en de gewoontes niet begrepen. Mina en Melika werden samen met hun ouders van hun plek verdreven. Hamza en zijn broers werden op het vliegtuig gezet door hun moeder.

Teade Walma vangt ze op in zijn school, speciaal bedoeld voor deze ontheemde en onthechte kinderen. Hun lot grijpt hem aan, maar ook hun levenslust. Hij vindt dat hij ze moet vastleggen om ze later misschien nog een keer op te kunnen zoeken. Teade maakt van ieder van de kinderen een foto.

‘Zijn kinderen’ zijn inmiddels jonge volwassenen. Teade is razend benieuwd hoe het nu met ze gaat. Met behulp van de foto’s en Facebook weet hij ze te vinden. Op een vreugdevolle reünie komen ze elkaar weer tegen. De hulpeloze kinderen van toen zijn inmiddels ondernemers, studerenden, wetenschappers, artiesten en professionals.

De Wijde Wereld smeedt de lotgevallen van drie van hen samen tot een verhaal over de realiteit na de vlucht. Op welk moment komt er een eind aan het vluchtverhaal, wanneer ben je eindelijk ‘geland’ op je toevluchtsoord?

De Wijde Wereld, de nieuwe documentaire van Sherman de Jesus, wordt op maandag 3 augustus 2020 om 22.10 uur op NPO2 uitgezonden. Bekijk hier de trailer.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.