Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Reissector wil geen plastic meer op vakantiebestemmingen

Gepubliceerd op 24 juli 2020 om 10:28

Corona heeft het toerisme vele maanden een halt toegeroepen. Reisondernemingen, airlines, accommodaties, lokale bestemmingen; de reiswereld probeert er nu alles aan te doen om het toerisme -en daarmee voor veel landen hun economie- weer op gang te brengen. Met werken aan een verantwoord herstel heeft de reissector nu ook het initiatief gelanceerd om wereldwijd plastic afval op vakantiebestemmingen terug te dringen.

Reiskoepel ANVR heeft, samen met buitenlandse reisbrancheorganisaties, bestemmingsorganisaties, toeristische bedrijven en NGO's,  de handen ineen geslagen en dit 'plastic-initiatief' formeel ondersteund. De ANVR wil met de bij haar aangesloten reisorganisaties werken aan het verwijderen van onnodige plastic materialen tijdens de reis en inzetten op hergebruik, recycling en composteren.

Voor velen is bijvoorbeeld onbekend dat weggegooide plastic handschoenen en maskers meer ziektekiemen verspreiden dan dat ze voorkomen. En dat water ter plaatse filteren, bottelen en serveren waarschijnlijk hygiënischer is dan plastic flessen voor eenmalig gebruik. En zo zijn er tal van andere voorbeelden.

De UNWTO (Wereld Toerisme Organisatie) heeft samen met het Milieuprogramma van de Verenigde Naties en de Ellen MacArthur Foundation al eerder dit 'Global Tourism Plastics Initiative' (GTPI) gelanceerd. Aansluitend is deze Nederlandse 'Plastic Pledge' ondertekend door ruim 180 ANVR-reisorganisaties en andere toeristische bedrijven. Samen met MVO Nederland, CELTH, Green Destinations en Travelife, en vele toeristische ondernemingen wordt nu gewerkt aan concrete doelen en een visie op de toekomst. Op die manier wil de reissector ervoor zorgen dat wegwerpplastic niet meer voorkomt in een reis die bestaat uit vervoer, verblijf en vermaak.

Meer informatie is hier te vinden


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.