Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Plantaardige camembert meest gewilde product

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 14:22

De Europese consument mist plantaardige kaas, kant-en-klaarmaaltijden, vis en alternatieven voor eieren het meest. Dat biedt kansen voor de plantaardige sector. Dit blijkt uit een groot nieuw onderzoek onder meer dan 6000 consumenten uit negen Europese landen.

Plantaardige kaas is het product waar consumenten het liefste meer van zien. Dat geldt zowel voor flexitariërs (mensen die minder dierlijke producten eten) als veganisten (mensen die geheel of grotendeels plantaardig eten). Op de vraag welke soorten plantaardige kaas zij graag meer willen zien, werd camembert het vaakst genoemd, voor oude en geraspte kaas. Onder flexitariërs zijn plantaardige kant-en-klaarmaaltijden het op één na meest gevraagde product. En vleesvervangers die vlees nabootsen staan bij hen op de derde plaats. Veganisten zijn daarentegen vooral op zoek naar meer plantaardig gebak en chocola.

Andere bevindingen

In bijna elke voedselcategorie zijn volgens consumenten te weinig plantaardige opties beschikbaar. De resultaten laten ook zien dat consumenten meer variatie willen zien in productsoorten, grondstoffen, texturen en smaken. De meest genoemde redenen om plantaardige producten te kopen zijn nieuwsgierigheid om nieuwe producten te proberen, gezondheidsvoordelen, vertrouwen in een merk en smaak. En in bijna alle productcategorieën zijn de consumenten het meest ontevreden over de prijs.

Het volledige rapport is hier te downloaden.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.