Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Beelden van oerhout in Museum Nagele

Gepubliceerd op 7 juli 2020 om 10:03

De wisselexpositie Droombeelden hout/verf in Museum Nagele is sinds kort aangevuld met beelden van oerhout, oerhout dat enkele jaren geleden in de omgeving van Nagele is gevonden.

Foto: Tijd is een golf

Tijdens het inrichten van de tentoonstelling begin maart in Museum Nagele plaatste beeldhouwer Will Schropp enkele zwarte houten beelden op een sokkel. Ze waren gemaakt van hout dat duizenden jaren in het veen bewaard is en zwart is de natuurlijke kleur. Een van de vrijwilligers van Museum Nagele zag het en zei dat dergelijk hout ook in de Noordoostpolder werd gevonden. Tegen het eind van de dag had de beeldhouwer een stam die enkele jaren geleden in Nagele, bij het ploegen, uit de grond was gekomen.

Een doorsnee van de boom wordt onderzocht om hopelijk zo de ouderdom te kunnen vaststellen. Het is logisch, dat dergelijk hout om speciale ontwerpen vraagt. Het begrip ‘tijd’ moet daar een rol bij spelen. Zo ontstond een beeld met de titel ‘Tijd is een golf’, waarin de 200 jaarringen zichtbaar zijn, de ‘Venus van Nagele’ en ‘Freya’s Mantel’, waarbij de mantel een stuk onbewerkte stam is. Samen met een paar andere beelden nodigen ze uit om weg te dromen in het verleden van Nagele.

De duo-expositie Droombeelden hout/verf van Will Schropp en Martin-Jan van Santen en daarbij de artistieke foto`s van Alice Valk van het polderproduct bij uitstek, de tulp, zijn in Museum Nagele te bezichtigen tot en met 30 augustus 2020.

Museum Nagele is vanwege de herstart na de coronasluiting in juli op zaterdag en zondag open van 13.00 – 17.00 uur. Vanaf augustus hopen ze weer van donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur open te zijn. Zie voor meer informatie en actuele openingstijden: www.museumnagele.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.