Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Een donatie van 500 bomen

Gepubliceerd op 16 juni 2020 om 11:44

Onder het motto ‘Bewonder met je neus in de boeken al het moois dat de natuur te bieden heeft’ organiseerde uitgeverij Atlas Contact dit voorjaar de eerste Maand van het natuurboek. Uit de opbrengst wordt een deel gedoneerd aan Trees for all, die daarmee 500 bomen kunnen aanplanten.

Ondanks het feit dat een deel van de boekhandels gesloten was en de geplande lezingen van auteurs door de covid-19-maatregelen niet door konden gaan, deden ruim 100 boekhandels mee. Verder besteedden bloggers, media en organisaties als WNF en Groen Links aandacht aan de campagne en bovendien haakten ook andere uitgevers aan.

Het speciaal voor deze maand gemaakte gratis magazine Natuur voor echte lezers met artikelen, interviews en leesfragmenten van de nieuwste natuurboeken (oplage 8000), vond goed aftrek bij de deelnemende boekhandels. Naast het actieboek Het avontuurlijke leven van Alexander von Humboldt van Andrea Wulf bestond het actiepakket uit ruim 50 titels en vonden nieuwe boeken van o.a. Aglaia Bouma (Insectenrijk), Piet J. van den Hout (Gevaarlijk spel) en klassiekers als De tuinjungle van Dave Goulson hun weg naar de lezers.

‘We zijn heel blij met dit resultaat, niet alleen door de mooie aandacht voor natuurboeken maar ook voor de organisatie Trees for All en al die extra bomen die we met hen gaan planten. Dit smaakt naar meer, dus op naar de tweede editie.’ aldus marketingmanager en initiatiefnemer Karlijn Theeven


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.