Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

FNV MOOI adviseert mondkapjes tijdens werken: elke foute spetter telt

Gepubliceerd op 11 mei 2020 om 14:56

Vanaf vandaag starten de contactberoepen in de uiterlijke verzorging na 7 weken thuis te hebben gezeten met hun werkzaamheden.

De overheid heeft zich begin deze week uitgesproken dat een kapper alleen mag starten als de klant vooraf een afspraak maakt en er direct bij binnenkomst een intake plaatsvindt die onder andere gaat over de gezondheid van de klant. Bij het geringste vermoeden dat de klant ziekteverschijnselen vertoont, mag hij of zij niet geholpen worden. Mondkapjes worden vanuit de overheid niet verplicht gesteld voor de contact beroepen.

FNV MOOI constateert dat niet alle deskundigen en alle landen gelijk denken over de bijdrage van het mondkapje om de veiligheid voor jezelf en je omgeving te waarborgen. In veel landen zijn mondkapjes wel verplicht om te dragen; in Duitsland bijvoorbeeld is het verplicht een mondkapje te dragen als je het kappersvak uitoefent. In Nederland heeft de overheid vanaf 1 juni a.s. mondkapjes verplicht gesteld in het openbaar vervoer. FNV MOOI adviseert de werkenden in de uiterlijke verzorging zekerheidshalve ook mondkapjes te dragen tijdens het werk. Zowel de klant als de kapper. Het is immers ook nog niet geheel duidelijk in hoeverre iemand besmettelijk is voordat hij of ziekteverschijnselen vertoont!

FNV MOOI adviseert alle werkenden in het kappersvak voorlopig mondkapjes te dragen. Kijk voor meer informatie op https://fnvmooi.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.