Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Stop met dierproeven voor Coronavirus

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 16:48

Dierenrechtenorganisatie Een DIER Een VRIEND heeft met de Europese coalitie tegen dierproeven Cruelty Free Europe en met nog andere dierenbelangenorganisaties waaronder de Eurogroup for Animals de krachten gebundeld om de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op te roepen alleen zinvol menselijk onderzoek te coördineren en herhaling van dierproeven te voorkomen in de zoektocht naar een Covid-19 vaccin.

Voorzitter Geoffrey Deckers van de Nederlandse vertegenwoordiger van Cruelty Free Europe, dierenrechtenorganisatie Een DIER Een VRIEND: “Miljarden worden op tafel gelegd om nu snel een vaccin te vinden. De apenhel BPRC in Rijswijk en Erasmus MC maakten dit weekend nieuws bekend alsof hun java-aap ‘model’ klaar is voor gebruik. Maar dieren zijn geen mensen en reageren anders dan mensen. Juist nu er haast geboden is, is dit het moment om te stoppen met de onbetrouwbare en tijdrovende dierproeven en vaart te maken met ècht wetenschappelijk - voor mensen relevant - onderzoek. Op dit moment werkt men wereldwijd aan maar liefst 140 vaccins. We spreken inmiddels over experimenten met honden, kippen, koeien, fretten, hamsters, varkens, muizen, apen, schubdieren, vleermuizen, transgene dieren (en vast nog veel meer). Gelukkig hoor je ook her en der geluiden van wetenschappers die geen dierproeven gaan doen en vooruit willen.”

Aangezien enorme aantallen dieren worden gebruikt en miljarden worden uitgegeven door regeringen, onderzoekers, clinici en bedrijven over de hele wereld om behandelingen voor het Covid-19 virus te vinden en te testen, benadrukt de verklaring het leed dat wordt toegebracht aan vele duizenden apen, honden, katten, fretten en muizen in laboratoria. Velen maken nu haast met standaard dierproeven die op zijn positiefst het gedrag van Covid-19 bij mensen gedeeltelijk zal benaderen. Het is nu al bekend dat apen maar één keer besmet kunnen raken en mensen meerdere malen. Er zullen nog veel meer verschillen de kop op gaan steken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.