Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

De duurzame vacaturebank van Nederland

Gepubliceerd op 9 maart 2020 om 11:14

Dat duurzaamheid populair is, lijkt inmiddels duidelijk. Steeds meer mensen willen een steentje bijdragen aan de verduurzaming en begrijpen dat ze ook met hun baan verschil kunnen maken.

Ook zien werkzoekenden vaker in dat een impactvolle baan veel meer is dan het geitenwollensokken imago dat duurzaamheid soms nog heeft. Allerlei soorten organisaties springen immers in op de duurzame trend; elk bedrijf kent tegenwoordig wel een duurzame positie. Deze meeste hiervan staan op Greenjobs: van banen bij gemeenten tot Too Good To Go en van Milieudefensie tot de Technische Unie. Uiteindelijk moet heel werkzoekend Nederland aan een duurzame baan, zo stelt de vacaturebank als uiteindelijk doel.

Klimaatcrisis

Naast de arbeidstekorten, kampt Nederland immers met de problematische gevolgen van de klimaatcrisis. Nederland heeft als doel gesteld om dit jaar 16% minder CO2 uit te stoten dan in 2005, aldus Milieu Centraal. Het bedrijfsleven kan hier een bepalende rol in spelen. Niet alleen de zware industrie dient de CO2-uitstoot te beperken, ook kleinere bedrijven moeten zich inzetten voor het behalen van de klimaatdoelen. Greenjobs helpt daarom zowel duurzame organisaties als bedrijven met duurzame functies te groeien en te verduurzamen door ze te matchen met nieuwe, betrokken collega’s.

Kijk eens op greenjobs.nl/ voor een duurzame baan bij jou in de buurt


«   »