Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

On the way to PlanetProof

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 21:10

Het onafhankelijke keurmerk On the way to PlanetProof zorgt voor verduurzaming van de agrarische sector in Nederland en andere Europese landen.

Per 1 januari 2020 is er bijna 35.000 hectare plantaardige productie waarop volgens de eisen van het keurmerk wordt geteeld, en ruim 44.000 hectare duurzamer beheerd land voor melkkoeien.

Het keurmerk van SMK (Stichting Milieukeur) levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de Kringloopvisie van minister Schouten. On the way to PlanetProof gecertificeerde bedrijven voldoen immers aan bovenwettelijke eisen en leveren daarmee een extra bijdrage aan schone lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit, natuur op het landbouwbedrijf, diergezondheid en dierenwelzijn, en recycling.

Enorme groei deelnemers

Per januari 2020 zijn er bijna 1.300 Nederlandse telers die hun plantaardige productie verduurzamen op basis van de criteria van On the way to PlanetProof. Dit zijn de bedrijven die een grote bijdrage leveren aan de verbetering van onze leefomgeving. In Nederland gaat het om de teelt van aardappelen, groenten, fruit en sierteeltproducten, met in totaal ruim 31.000 hectare. Buiten Nederland zijn er 145 gecertificeerde telers, waarvan het merendeel in Spanje, met in totaal bijna 3.200 hectare. Zij zorgen met name in het winterseizoen voor de aanvoer van On the way to PlanetProof geteelde groenten. Ook zijn er nog ruim 70 handelsbedrijven in Nederland en buitenland gecertificeerd.

Verkrijgbaarheid

Het keurmerk On the way to PlanetProof is steeds meer zichtbaar in de schappen van de supermarkten. Er wordt een ruim assortiment aardappelen, groenten, fruit, zuivel en eieren als verpakt product aangeboden met het logo On the way to PlanetProof.


«   »