Onkruid Magazine - Lekker tegendraads leven!

Meeste huisdieren krijgen een menselijke uitvaart

Gepubliceerd op 31 januari 2020 om 16:17

Zeventig procent van de overleden huisdieren kreeg in 2019 een persoonlijke uitvaart. Een opmerkelijke stijging, want twintig jaar geleden was dit nog slechts dertig procent. De meerderheid ging toen naar een destructiebedrijf. Waar komt de toename van de dierenliefde vandaan? Kom naar De avond van kat en hond op 3 februari in Arminius.

Huisdieren worden de laatste jaren steeds meer als mensen gezien: Bello en Fikkie heten tegenwoordig Bo en Max en er zijn ziektekostenverzekeringen, modeshows en crematies. Veel mensen genieten hier van, anderen vinden dat we aan het doorschieten zijn.

Dieren-experts Eva Meijer en Maarten Reesink bespreken op deze avond allerlei bijzondere en soms wonderlijke aspecten van de relatie van de mens met zijn huisdier. Zo zijn mensen met huisdieren bewezen gezonder. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er volgens Maarten Reesink geen ‘kattenmensen’ en ‘hondenmensen’. Eva Meijer voorziet voor de toekomst een tijd waarin mensen écht gaan luisteren wat dieren willen, en niet alleen wat zij denken dat dieren willen. Waar gaat de relatie tussen mens en huisdieren naartoe?

De avond wordt georganiseerd door Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover, Natuurhistorisch Museum Rotterdam en Arminius, tickets kosten € 7,50/€ 5,00 en zijn te bestellen via www.arminius.nl.


«   »