Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Jaarlijkse Supplement van het Jaar verkiezing weer van start

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 10:56

Op donderdag 9 januari is de verkiezing van het Supplement van het Jaar 2020 gestart. Het publiek stemt voor het vierde jaar op rij op de vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen die hun voorkeur heeft.

Wordt de multivitamine, vitamine C, vitamine B12, probiotica, calcium, foliumzuur, echinacea, visolie of iets heel anders het meest gekozen? Stemmen kan op www.supplementvanhetjaar.nl. Op 6 februari wordt tijdens de openingsdag van de Gezondheidsbeurs het Supplement van het Jaar 2020 bekendgemaakt.

Het gebruik van voedingssupplementen is bij meer dan de helft van de Nederlanders dagelijkse kost. Uit recente cijfers van marktonderzoeksbureau Motivaction blijkt dat bijna 63% van de Nederlanders regelmatig extra vitamines en mineralen neemt en 37% ze af en toe gebruikt. Supplementen zijn niet voor niets zo populair, want het is een goede manier om zelf aan je gezondheid te werken. Uit het onderzoek blijkt dat supplementen vooral preventief worden geslikt om klachten in de toekomst te voorkomen. Naast vitamines en mineralen worden supplementen met probiotica, visolie, kruiden en overige fysiologisch actieve stoffen uit voeding veel gebruikt.


«   »