Wordt vandaag nog abonnee en kies jouw cadeau!

Met de Kring-Loop aandacht voor kringlooplandbouw

Gepubliceerd op 27 december 2019 om 08:54

Op 14 januari lopen 29 organisaties en hun achterban naar Den Haag om aandacht te vragen voor kringlooplandbouw. De wandeling, Kring-Loop gedoopt, eindigt met het overhandigen van een plan aan minister Schouten, dat 10 stappen bevat om de transitie naar kringlooplandbouw te realiseren.

Doel is niet alleen de natuur te herstellen maar ook te zorgen voor duurzame landbouw, een beter klimaat, schonere leefomgeving en brede welvaart. De initiatiefnemers ondersteunen hiermee de visie van de minister en doen een voorstel voor de lange termijn, met concrete eerste stappen die vandaag al kunnen worden gezet. Iedereen die geïnteresseerd is in kringlooplandbouw, is van harte welkom om mee te lopen. Alle informatie staat op www.dewegvooruit.nl.

Lange termijn

De wandeltocht op 14 januari, die 3 tot 4 uur duurt, start op de boerderij in Delfgauw waar minister Schouten in 2018 haar veelbelovende kringloopvisie lanceerde. De initiatiefnemers ondersteunen deze visie. Echter, de oplossingen die tot nu toe worden aangedragen pakken niet het achterliggende probleem aan: ons intensieve landbouwsysteem. De meelopende partijen vragen Den Haag om vol in te zetten op de transitie naar kringlooplandbouw.

10 stappen

De initiatiefnemers van de Kring-Loop ontwikkelen een pakket maatregelen, dat niet alleen de natuur herstelt maar ook zorgt voor duurzame landbouw, een beter klimaat, schonere leefomgeving en brede welvaart. Dit plan, De weg vooruit. In 10 stappen naar kringlooplandbouw, wordt aan het einde van de wandeltocht overhandigd aan minister Schouten.


 »