Braziliaanse ecothriller Aruanas

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 10:23

Nu exclusief op www.lumiereseries.com: de Braziliaanse ecothriller Aruanas over vier vrouwen die vechten voor de bescherming van het Amazonegebied. De serie wordt ondersteund door diverse NGO’s, onder meer Greenpeace, Amnesty International, Oxfam en WWF.

Wie de serie Aruanas koopt, doet bovendien een donatie ter bescherming van het Amazonewoud. Van iedere aankoop op lumiereseries.com gaat een euro naar Greenpeace Nederland en België.

Deze fictieserie brengt op een interessante en vernieuwende wijze de uitdagingen waar Brazilië mee worstelt onder de aandacht. Van de impact van het Bolsonaro regime, over het EU-Mercosur akkoord tot de bloedige strijd van de milieuactivisten. De producenten Globo en Maria Farinha Filmes betrokken tientallen NGO’s bij het productieproces, probeerden zo ecologisch mogelijk te draaien en vulden de cast met zoveel mogelijk vrouwelijke leads.

Het verhaal

Drie idealistische vrienden richten Aruana op, een NGO die onderzoek doet naar de activiteiten van een mijnbouwbedrijf dat actief is in het Amazonewoud. De activisten verzamelen een overvloed aan bewijsmateriaal die milieucriminaliteit aan het licht brengt. Terwijl deze vrouwen een gevaarlijk web van misdaden en geheimen ontrafelen, krijgen ze ook te maken met persoonlijke drama's.


«   »