Rebellion NL gaan week in hongerstaking

Gepubliceerd op 18 november 2019 om 13:42

Vanaf vandaag zullen drie Wageningse rebellen van Extinction Rebellion NL een week lang in hongerstaking gaan voor een beter klimaatbeleid.

Over de hele wereld, in meer dan 25 landen, gaan tegelijkertijd meer dan 100 mensen in hongerstaking om de urgentie en noodzaak van de verstoring en verwoesting van de wereld om ons heen als prioriteit op de agenda van overheden te plaatsen. Het is tijd voor een radicale verandering. De hongerstakers in Nederland richten zich met hun 3 eisen zowel op de regering, de gemeente Wageningen als op het bestuur van de Universiteit van Wageningen.

Zij eisen van onze vertegenwoordigers:

1.WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.

  1. DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.
  2. LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

Extinction Rebellion NL is een geweldloze, sociaal politieke beweging en voert een rebellie waarbij mensen bereid zijn hun eerste levensbehoeften op te offeren om de overheid te dwingen een beter klimaatbeleid te gaan voeren. Zij handelen in solidariteit met hen die lijden en tegelijkertijd zijn zij er zich van bewust dat de pijn die zij zullen ervaren, nietig is in vergelijking met de realiteit van hen die leven op de frontlinie van klimaatverandering.


«   »