Koop eens NIKS

Gepubliceerd op 8 november 2019 om 09:48

Spullen zijn de grootste oorzaak van klimaatverandering. Zeker met de feestdagen voor de deur zal er weer genoeg over de toonbank gaan.

Terwijl je de mooiste dingen in het leven gewoon voor niks krijgt. Zonder dat we iets hoeven doen groeien de bomen, stromen de rivieren en zwemmen de vissen. Maar om dat zo te houden, moet er nu echt iets gebeuren.

Onderzoek van Babette Porcelijn - De Verborgen Impact - heeft uitgewezen dat het kopen van spullen een nog grotere negatieve impact heeft op het klimaat dan vlees eten, autorijden of vliegen. Greenpeace speelt hier ook dit jaar handig op in met NIKS. Dankzij NIKS kan Greenpeace zich inzetten voor een leefbare wereld en zorg jij ervoor dat er iets minder spullen die wereld in komen. Noem dat maar niks. NIKS in de vorm van het witte pasje is gemaakt van ouwel, 100% afbreekbaar aardappelzetmeel.

NIKS is 100% duurzaam

Als je NIKS bestelt, ontvang je thuis een 100% afbreekbaar wit pasje, op een kaart van 100% gerecycled papier. Op de kaart staat uitgelegd wat NIKS is en kun je een persoonlijke boodschap schrijven. Als je liever ook geen gerecycled papier verspilt, kun je ook écht NIKS kopen. Je ontvangt dan geen pasje, alleen een e-mailbevestiging.

ZERO SATURDAY

De dag ná Black Friday en de zaterdag vóór Cyber Monday, roept Greenpeace uit tot ZERO SATURDAY! Op de Dag van NIKS koopt Nederland niets. Deze dag is het frisse tegengeluid op ons eigen koop-geweld en de gevolgen hiervan voor de planeet.

Bekijk hier het filmpje van Babette Porcelijn of ontdek wat het kopen van NIKS nou precies inhoudt.

 


«   »