Op de koffie bij je naaste buur

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 10:18

Tot en met morgen is het de Week van de Eenzaamheid. Helaas kent ons land aardig wat eenzame mensen en dan met name ouderen. Ze ervaren een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen of hebben minder contact met andere mensen dan ze wensen.

Ook jij kan er vandaag voor kiezen om een betere buur te zijn en iemand het gevoel te geven dat de wereld wél op hem wacht. Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken.

Zo kregen wij een mailtje van Edward Molkenboer, Marriet Rosier en Lisa Niehoff binnen op de redactie met deze oproep:

‘8 oktober 2019 stond gepland als een feestelijke dag. Mevrouw Van Huis zou 100 jaar worden. Extra bijzonder; omdat dit de laatste dag is, van de week tegen eenzaamheid. Zij kreeg in 2017 landelijke bekendheid tijdens een lezing over eenzaamheid. Net voor haar 100-ste is ze overleden.

Ze vertelde ons eerder dat het belangrijk is om contact met elkaar te zoeken. Namens haar doen we de oproep om dit op 8 oktober te doen. Drink op die dag eens een kopje koffie met iemand die dit kan waarderen. Stuur je naasten een berichtje of bel iemand op, om te vertellen hoe belangrijk deze persoon voor je is.

Inspireer anderen en deel dit op social media met #mevrouwvanhuis. Laten we op deze manier mevrouw Van Huis eren en alsnog haar 100e verjaardag vieren. Door elkaar te contacten zorgen we samen dat haar leven van betekenis was.

Onze oproep is te zien op social media.

Facebook: www.facebook.com/goeddoenvooreenander/videos/683353228853412/

LinkedIn: www.linkedin.com/posts/activity-6586512779564331008-BtnR/

 

Het kan zo simpel zijn, maar het wordt enorm gewaardeerd!


«   »