Human focust in oktober op het klimaat

Gepubliceerd op 7 oktober 2019 om 10:16

Willen we de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent hebben teruggedrongen, dan is nu actie vereist. De organisatie Human onderzoekt hoe het met die verantwoordelijkheid zit en hoe we daar zelf invloed op kunnen uitoefenen.

Human helpt mens en wereld graag vooruit met programma’s die je verschillende perspectieven laten zien. Een gezonde dosis blikverruiming voor mensen die vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. Op human.nl bundelen ze al hun programma's, artikelen en reportages over klimaat. Daarnaast vullen ze het dossier voortdurend aan met nieuwe content.

De staat van het klimaat

Het huidige kabinet wil elk jaar op de vierde donderdag van oktober verantwoording afleggen over de reductie van CO2-uitstoot, waaraan ze zich gebonden heeft in het klimaatakkoord van Parijs uit 2015.

Tot 2030 komt Human de komende elf jaar op de vierde donderdag van oktober met een live televisieprogramma op waarin met de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek de balans wordt opgemaakt. Het programma wordt gepresenteerd door Tim Hofman die daarbij wordt bijgestaan door wetenschapsjournalist Diederik Jekel.

Met De staat van het klimaat sluit Human aan op zijn eigen missie: de kijkers een gezonde dosis blikverruiming bieden. Waar de klimaatdiscussie nu bol staat van meningen, brengt Human de feiten. En met deze feiten ook oplossingen en initiatieven van bedrijfsleven en burgers, om zelf aan de slag te gaan. Human wil een beweging op gang brengen die uitmondt in een positieve verandering, omdat we samen de verantwoordelijkheid dragen voor onze samenleving én onze planeet.

De eerste uitzending van De staat van het klimaat, live vanuit de TU Delft, is op donderdag 24 oktober om 20.30 uur op NPO 1.


«   »