Iedereen Verlicht aflevering 3

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 om 17:27

In Iedereen Verlicht reist Narsingh Balwantsingh in zijn tuk tuk door het land en ontmoet mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting en meer levensgeluk. Voor de een betekent dat een leven in meer spirituele zin, voor de ander een leven afgestemd op maatschappelijke duurzaamheid en voor een heleboel andere mensen iets daartussenin. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot ‘verlichting’ gekomen?

Aflevering 3 is te zien op zondag 6 oktober om 16.25 uur bij NPO 2:

Neuroloog Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijk bewustzijn. Na een persoonlijke crisis kwam meditatie op zijn pad. Het hielp Steven zijn leven weer op de rails te krijgen. Nu bestudeert hij met zijn team, samen met internationale collega's, de effecten van meditatie op de hersenen.

Margarita Rongen is al ruim 50 jaar traditioneel heks. De heks van Appelscha wordt ze ook wel genoemd. Er hangt een beetje een sluier van geheimzinnigheid rondom hekserij. Met haar heksenmuseum en heksenopleiding wil Margarita juist de meer spirituele kant van hekserij laten zien.

Succesvol advocaat en vastgoedeigenaar Samuel Vermeulen groeide op in de ashram van de Bhagwan in India. Terug in Nederland werd hij door zijn ouders verwaarloosd. Op zijn zesde werd Samuel in een pleeggezin geplaatst. Hij wilde niets meer met de spiritualiteit van zijn ouders te maken hebben. Na een persoonlijke crisis hervond Samuel zich op een plek waar hij het niet verwachtte: in de ashram van de Bhagwan in India.


«   »