Eet vegan chili voor Willy

Gepubliceerd op 25 september 2019 om 17:56

4 oktober is het Werelddierendag. EVA vzw roept iedereen op om die dag de dieren te sparen en vegan chili te eten voor Willy.

Willy is een varken van een paar maanden oud dat via een omweg in een opvangcentrum terecht kwam waar hij tot zijn oude dag kan blijven. Willy houdt van spelen in de modder, knuffelen en in de aarde wroeten. Zoals de meeste varkens is hij erg intelligent en speels. Hij staat symbool voor alle varkens in België die heel wat minder geluk hebben en gekweekt worden om op te eten. De gemiddelde Belg eet in zijn leven ongeveer 1800 dieren. Als alle Belgen op 4 oktober voor veggie kiezen, dan sparen we het leven van ongeveer 650.000 dieren.

Met de actie Chili voor Willy wil EVA vzw op Werelddierendag de dieren die op ons bord belanden in de spotlights zetten. Onze huisdieren krijgen elke dag veel liefde en aandacht, maar waarom aaien we onze honden en katten, terwijl we varkens opeten?

Vegan chili-avonden

Wil je op Werelddierendag ook echt iets doen voor de dieren? Eet ze dan niet op en kom naar een van de vegan chili-avonden. Er staan al meer dan 70 vegan chili-etentjes gepland, zowel bij mensen thuis als grotere etentjes in Antwerpen, Brussel, Ronse en Gent.

  • In Antwerpen organiseert EVA Antwerpen een diner voor 100 personen bij restaurant Kafka.
  • In het Veggiehuis, Steendam 84 in Gent kun je naar een chili kookdemo en etentje.
  • In Ronse zijn er nog plaatsen voor de Mexicaanse chili-avond bij Barista Koffieboone.
  • In Drongen zijn er nog 18 plaatsen om chili te komen eten bij Stefanie en Marjolein.
  • In Brussel organiseert EVA brussel een chili-diner bij café Boom.
  • In Limburg organiseert EVA Limburg een groot chili-diner voor de studenten van de UCLL campus Diepenbeek.

Voor 1 heerlijke vegan chili betaal je 10 euro. De opbrengst gaat integraal naar EVA vzw die het geld zal gebruiken om haar werking naar grootkeukens uit te breiden en hen te begeleiden om meer en betere plantaardige maaltijden aan te bieden.


«   »