Vredesweek Gouda

Gepubliceerd op 16 september 2019 om 17:10

21 september is de Internationale Dag van de Vrede en start de landelijke Vredesweek.

In Gouda verzorgt het Museum voor Vrede en Geweldloosheid samen met Libertum van 21 tot 29 september allerlei activiteiten met als thema vrede en verbinding over grenzen.

De hele Vredesweek is de tentoonstelling Talen naar Vrede, met illustraties van Len Munnik en Lex Dirkse bij gezegdes over vrede uit de hele wereld, te zien op de achterwand van de bibliotheek (in de Chocoladefabriek). Op zaterdag 21 september zijn er 2 kinderworkshops in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20): om 10 uur een graffitiworkshop Piece for Peace en om 13.30 uur de knutselworkshop Vredestapijt. Het Ontmoetingscafé op 27 september staat ook in het teken van de vrede, met behulp van het spel ‘weg naar vrede’ beantwoord je vragen en stellingen en leer je elkaar beter kennen. Op 28 september start in het Nelson Mandela Centrum (Bernadottelaan 79) om 13.30 en 15.00 uur een Walk of Peace  door Vreewijk, waarbij de nadruk op kennismaking en verbinding ligt.

Alle activiteiten zijn gratis! Meer informatie over de activiteiten vindt je op www.vredesweekgouda.nl of mail naar vredesweekgouda@gmail.com


«   »