Energie opwekken door sporten

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 15:36

Deze maand organiseert Duurzaam Den Haag de Nieuwe Energie Bootcamp. Tijdens het Escampfestival (14 september) in het Melis Stokepark kunnen bezoekers tussen 12:00 - 16:30 uur leuke en gratis activiteiten doen voor het hele gezin.

In de Duurzaam Den Haag tent kunnen jong en oud bijvoorbeeld zelf energie opwekken voor het bereiden van een gezonde smoothie op de smoothiefiets. Bezoekers van de festivals worden zo op een speelse manier geïnformeerd over nieuwe, schone energiebronnen.

Springend energie opwekken voor de foto

In de Duurzaam Den Haag tent zijn gratis activiteiten voor iedereen, waarbij bezoekers zelf energie opwekken voor verschillende (huishoudelijke) apparaten. Kinderen en volwassenen kunnen in de Duurzaam Den Haag tent onder andere de energie voor een smoothie bij elkaar fietsen, de beenspieren inzetten voor een lekker bakje koffie of de energie voor een foto opwekken door te springen. Of geef een draai aan het Rad van Fortuin en maak kans op duurzame prijzen die je meteen thuis kunt toepassen. Ook de minder sportievelingen kunnen zich goed vermaken en zien hoe je kookt op een inductie kookplaat (en de gerechtjes proeven!).

Tips om geld en energie te besparen

Duurzaam Den Haag wil bewoners met de Nieuwe Energie Bootcamps informeren over aardgasvrij wonen. Daar zijn namelijk nog veel vragen over. Hoe kook je zonder gas? Kan ik nog wel wokken op inductie? Hoe kan je dan je huis verwarmen zonder cv-ketel? Medewerkers van Duurzaam Den Haag gaan daarover graag met de bezoekers in gesprek tijdens de Nieuwe Energie Bootcamps. Daarnaast geven ze tips over hoe bewoners nu al energie én geld kunnen besparen.

Meer informatie vind je hier

 


«   »