Miracles of Music

Gepubliceerd op 6 september 2019 om 10:13

Ze behoren tot de top op het gebied van muziek, cabaret én wetenschap: Trijntje Oosterhuis, Vincent Bijlo en de wetenschappers Iris Sommer en Artur Jaschke. In hun bijzondere theatershow laten zij zien, horen en ervaren wat de wonderbaarlijke kracht van muziek is op je brein, ontwikkeling en gezondheid vanaf je geboorte tot het einde van je leven.

Ze tonen verbluffende resultaten waarbij muziek mensen helpt tegen angsten, pijn, trauma, stemmen en eenzaamheid. Dit doen ze aan de hand van fragmenten uit de nieuwe documentaire Mind & Music van Pim Giel. Maar ook op persoonlijke wijze, met humor en kwetsbaarheid, delen Iris, Artur, Vincent en Trijntje de muziek die hen zelf raakt in mooie en lastige momenten in hun leven. Bijzonder is het optreden van Trijntje Oosterhuis met zes talentvolle amateurmusici, waarvan sommigen door muziek uit een diep psychisch dal zijn gekomen. Kijk voor een indruk: www.miraclesofmusic.nl/show

Wetenschappelijk onderzoek toont al langer aan dat muziek bij jong en oud een positief effect heeft op de ontwikkeling van ons brein en psychisch welzijn. Voor Vincent Bijlo is muziek zelfs zo belangrijk geweest, dat hij vindt dat muziektherapie in het basispakket moet.


«   »