Stem op de meest onzinnige plastic wegwerpverpakking

Gepubliceerd op 6 september 2019 om 10:12

Schrik jij ook zo van de enorme hoeveelheid plastic die je, tijdens het boodschappen doen, tegenkomt in de supermarkt? Nu is je kans om er iets aan te doen: het is weer tijd voor de #Mispaksel-verkiezing!

Stem op de meest onzinnige plastic verpakking en vraag op die manier aandacht voor de plasticverslaving van supermarkten en levensmiddelenbedrijven.

Het Nooit-Meer-Plastic-Pakket

Greenpeace verdeelt vijf Nooit-Meer-Plastic-Pakketten onder de mensen die hun stem uitbrengen. Dit pakket bevat leuke gadgets voor een leven zonder wegwerpplastic: het boek Hoe je stopt met plastic van Will McCallum, een roestvrijstalen drinkfles, tandenborstel, douchespons, reinigingspads en een herbruikbare foodwrap (te gebruiken in plaats van folie of boterhamzakjes).

Een wereld zonder wegwerpplastic

Supermarkten en levensmiddelenbedrijven zijn verslaafd aan plastic. Helaas is het gevolg hiervan dat we op de meest afgelegen plekken op aarde en in de zee Coca-Colaflesjes, Twix-wikkels en andere plastic verpakkingen terugvinden. Dit kan en moet anders! We moeten dit probleem bij de bron aanpakken en toe naar een wereld zonder wegwerpplastic. Supermarkten en levensmiddelenbedrijven moeten investeren in alternatieven, zoals herbruikbare en hervulbare verpakkingen.

Breng hier je stem uit!

 


«   »