Kunst, muziek, wijn en limonade per zeilschip naar Into the Great Wide Open

Gepubliceerd op 21 augustus 2019 om 09:54

Voor de zevende keer wordt vracht voor het festival ITGWO zeilend van Amsterdam naar Vlieland gebracht. Dit jaar gaat naast alle kunstobjecten, ruim zesduizend liter wijn en limonade zelfs een hele band mee, inclusief alle instrumenten en apparatuur. Om alles CO2-neutraal naar Vlieland te vervoeren wordt gebruik gemaakt van maar liefst twee zeilende vrachtschepen.

Vandaag vertrekken twee traditionele zeilschepen met de bijzondere vracht richting het festival Into The Great Wide Open op Vlieland. De tjalk ‘Vrouwe Johanna’ vervoert alle kunstwerken die op het festival worden tentoongesteld, samen met de limonade en proviand voor de festivalcrew. In haar kielzog volgt het skûtsje Westenwind. Dit snelle wedstrijd-skutsje vervoert alle wijn en limonade. Het is het zevende jaar op rij dat de Stichting Men who Sail, die duurzaam vervoer over water promoot, vracht op duurzame wijze naar het festival transporteert.

Route

Op woensdagochtend 21 augustus worden alle kunstwerken en het bier op de kade bij Hotel De Goudfazant in Amsterdam geladen in de zeilende vrachtschepen. De platbodems zeilen dezelfde dag richting Enkhuizen, om donderdag via Kornwerderzand de Waddenzee op te gaan richting Vlieland. Zaterdag zal in de loop van de ochtend de lading worden gelost op de kade van Vlieland. Een week later zijn de kunstwerken als onderdeel van het festival te bezoeken, onder genot van een heerlijk glas wijn.

Op www.facebook.com/menwhosail wordt uitgebreid verslag gedaan.


«   »