Filosofisch Tafelen op locatie

Gepubliceerd op 19 augustus 2019 10:46

Diepgaande gesprekken aan tafel over de manier waarop we eten produceren en de gevolgen daarvan.

Aansluitend op de documentaireserie en het boek Food for Thought organiseren Odin, KRONCRV, FONDrottterdam en Viewpoint Productions filosofische diners. Op 7 bijzondere locaties gaan deelnemers aan de hand van 7 thema’s in gesprek met 7 verschillende filosofen, chefkok Gilbert én met elkaar. De vragen die ter tafel komen variëren van 'De kip, het ei of allebei?' tot 'Heel Nederland biologisch en plantaardig?'

1e diner 14 september

Het 1e diner vindt plaats op 14 september bij Odin boerderij De Beersche Hoeve, prachtig gelegen in Brabant, tussen eikenbossen en kleine beekjes. Op deze biodynamische boerderij worden groenten geteeld, groentezaden vermeerderd en nieuwe vrije groenterassen ontwikkeld. De centrale vraag van dit diner is ‘Bepaal jij zelf nog wel wat je eet?’ Het gesprek aan tafel wordt gemodereerd door Johan van de Gronden, filosoof, schrijver (Wijsgeer in het Wild: essays over mens en natuur), directievoorzitter KWF Kankerbestrijding en voormalig directeur van het Nederlandse Wereld Natuur Fonds (WNF).

Opgeven voor Filosofisch Tafelen

Per diner kunnen 25 mensen meedoen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via Odin.nl. Het diner kost € 50. Leden van KRONCRV en Odin ontvangen gratis het boek Food for Thought - wereldfilosofie aan de keukentafel t.w.v. €12,50 .

 


«   »