Lezing over microplastics in het Nederlands Watermuseum

Gepubliceerd op 11 maart 2019 om 11:17

Microplastics: vrij onbekend, maar zeer hardnekkig in de plastic soep!

Als onderdeel van het evenement 'Arnhem Plasticvrij? geeft Maarten Erich op dinsdag 12 maart een presentatie over microplastics in het Nederlands Watermuseum. Dit zijn de zeer kleine deeltjes waarin al het plastic na verloop van tijd uiteenvalt. De sterk toegenomen vervuiling van microplastics vormt een bedreiging voor de gezondheid van de oceanen, voor de biodiversiteit en voor de gezondheid van de mens. Ook in de bodem en in de lucht die we inademen neemt het aantal microplastics schrikbarend toe.

Maarten Erich is als mariene bioloog één van de kopstukken van By the Ocean we Unite, een jonge dynamische stichting die streeft naar minder plasticvervuiling in de oceanen. De presentatie van Maarten Erich bestaat uit veel beeldmateriaal en filmpjes. Hij neemt de bezoeker mee naar zijn eigen plastic footprint en gaat de dialoog aan over hoe we dit probleem met z’n allen kunnen tackelen. De presentatie duurt ongeveer een uur en er is alle ruimte voor vragen en discussie.

Hoe laat: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur | kosten: vrijwillige bijdrage, deze komt volledig ten goede aan het project 'Arnhem Plasticvrij?'


«   »