Stilte en Lawaai Protest bij Japanse Ambassade

Gepubliceerd op 27 februari 2019 om 09:11

Vrijdag 1 maart aanstaande zullen dierenvrienden bij de Japanse ambassade in Den Haag tussen 13.00 en 17.00 uur protesteren tegen de jaarlijkse bloederige dolfijnenslachtingen in Taiji, Japan - waarbij hele families van deze intelligente en gevoelige dieren worden uitgemoord en kinderen voor de ogen van hun moeders geslacht.

Omdat het eind van dit jachtseizoen in zicht is worden 1 maart in diverse landen bij Japanse ambassades protesten georganiseerd. De dierenvrienden eisen dat dit wrede bloedbad eindelijk stopt.

De dierenvrienden, verenigd bij dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND, zullen het protest afwisselen met lawaai - uit protest over de bloedige dolfijnenslachtingen, en stilte - uit respect voor de overleden dieren van het huidige jachtseizoen. De actie, waarvan live verslag wordt gedaan op sociale media, valt binnen een wereldwijde campagne geleid door Ric O’Barry - de oprichter van Ric O’Barry’s Dolphin Project, die vroeger de dolfijnen trainde voor de dolfijnen van de wereldberoemde TV-serie Flipper.

In Taiji vinden deze wrede drijfjachten op dolfijnen ieder jaar opnieuw plaats, die al tijden wereldwijd veel stof doen opwaaien. Tijdens de jacht worden ieder jaar opnieuw honderden dolfijnen afgeslacht voor hun vlees; terwijl de mooiste, jonge dieren ertussenuit worden gepikt om verkocht te worden aan dolfinaria over de wereld. “Hele families worden naar het ondiepe deel van de baai gedreven en moeders van hun kinderen gescheiden, en daar vervolgens bruut afgeslacht, waardoor het water in de baai zoals ieder jaar rood kleurt,” aldus actiecoördinator van Een DIER Een VRIEND Trudie Beverloo. “Het is een schandaal voor een land als Japan om zo vreselijk veel leed te veroorzaken en hele gezinnen uit elkaar te rukken.”


«   »