Cursus Teleflora

Gepubliceerd op 22 februari 2019 om 09:13

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland (KNNV) organiseert de cursus Teleflora Starters.

Dit is een cursus waarin beginners:

  • Leren kijken, voelen en ruiken aan de flora.
  • Leren omgaan met een eenvoudige determinatietabel.
  • Leren zoeken naar meer informatie op internet.
  • De kenmerken van de grote plantenfamilies leren kennen.

Het lesmateriaal wordt via de e-mail verzonden, huiswerkbegeleiding en excursies zijn inbegrepen. Het uitvoeren van het huiswerk zal circa vier uur per week zijn. De cursus begint zaterdag 30 maart met de eerste les, huiswerk en puzzels. De deelnemers ontvangen iedere week een cursusaflevering, in totaal 26 weken, na de eerste aflevering bevat deze commentaar op het gemaakte huiswerk.

Op zondagen worden vanaf april tot en met september zes excursies in Delfland gehouden, elke maand één. De excursies zijn op 28 april (Delftse Hout), 26 mei (Duinen Monster), 23 juni, (Rottemeren), 21 juli (Staelduinse Bos); 18 augustus (Abtswoudse Bos) en 8 september (Bieslandse Bos)

Inschrijven kan via afdelingdelfland@knnv.nl en maak € 50,- over op NL69 TRIO 0776 4967 94  t.n.v. KNNV afdeling Delfland onder vermelding van Teleflora Starters. Het inschrijven wordt bevestigd.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt. Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland


«   »