Bij Albert Heijn ligt nu plantaardig gehakt in het koelvak

Gepubliceerd op 7 januari 2019 om 10:42

Bijna de helft van de Nederlanders zegt dat ze graag minder vlees willen gebruiken bij het avondeten. Daarom heeft Naturli’ Foods nu 100% plantaardig gehakt voor de Nederlandse consumenten. Dit product is vanaf 8 januari te koop in 650 Albert Heijn-winkels in heel Nederland.

Vanaf morgen is het voor Nederlandse consumenten veel eenvoudiger om vlees te vervangen door groenten, wanneer ze inkopen doen voor het avondeten. 100% plantaardig gehakt van Naturli’ Foods is te gebruiken voor bolognesesaus, chili con carne, gehaktballen, lasagne en alle andere gerechten, die normaal gesproken gehakt bevatten. Daarnaast worden ook plantaardige burgers van Naturli’ Foods gelanceerd bij Albert Heijn.

Plantaardig gehakt is een hit in de 10 landen waar het al is geïntroduceerd. Het 100% plantaardige gehakt is wereldwijd de eerste in zijn soort: vers gehakt, dat in het koelvak naast rundergehakt en varkensgehakt ligt en dat deze gehaktsoorten 1 op 1 kan vervangen.

Feiten over inhoud:

  • Kokosvet – maakt het product vet en zorgt voor smaak.
  • Rode biet – zorgt voor een mooie rode kleur.
  • Soja – zorgt voor hoog eiwitgehalte (17% eiwit).
  • Tarwe – zorgt voor structuur en textuur.
  • Tomaat en geroosterde amandelen – geeft het ’vlees’ een smaak van umami.

De prijs voor plantaardig gehakt wordt € 3,69 – op hetzelfde prijsniveau als rundergehakt. De prijs voor burgers wordt: € 2,79


«   »