Feesten zonder beesten

Gepubliceerd op 12 december 2018 om 14:10

Het wordt steeds makkelijker om de eindejaarsfeesten vegan te maken dankzij de eerste vegan kerstmarkten en het groeiende aanbod afhaalmenu's.

Een kerstmarkt met wafels, warme chocolademelk en glühwein maar dan volledig vegan. Ja dat kan. In Antwerpen en Leopoldsburg organiseert EVA zo’n groene kerstmarkt voor iedereen die dit jaar duurzaam en diervriendelijk wil feesten. Ook een vegan feestmenu op Kerstmis of oudejaarsavond wordt steeds makkelijker dankzij heel wat restaurants en cateraars die voor plantaardige (afhaal)menu’s zorgen.

Op zaterdag 15 en zondag 16 december kun je in Antwerpen voor de eerste keer op vegan wintertour. EVA Antwerpen zorgt er samen met het vegan restaurant Récollets en 7 andere lokale ondernemers voor een vegan aanvulling op de kerstmarkt in het historische centrum van Antwerpen. Naar een concept van Récollets in 2017 kan je in verschillende brunch-bars en restaurants standjes ontdekken met vegan desserts, cosmetica, thee’s & likeuren, kledij, kinderanimatie, vegan eindejaarsmenu's, winter-barbecues en nog zoveel meer. Ideaal voor wie wil kerstshoppen en ondertussen van heerlijk vegan eten wil proeven.

Ook in Leopoldsburg kun je dankzij EVA Limburg en restaurant De Gastvrijheid op zondag 16 december de vegan kerstsfeer opsnuiven. Foodtrucks, kledij, verzorgingsproducten, boeken, hebbedingen, infostanden, animatie, … je vindt het er allemaal van 14 tot 20 uur op het Koningin Astridplein.

Vegan afhaalmenu’s

Het aanbod veggie en vegan afhaalmenu’s is dit jaar ook opnieuw gegroeid. Wie diervriendelijk en duurzaam wil feesten hoeft daar niet zelf voor achter de kookpotten te kruipen. Op de EVA-website vind je een handig overzicht van restaurants en cateraars die iets speciaals doen voor de feesten. En natuurlijk is er ook een groot aanbod recepten voor wie liever zelf de handen uit de mouwen steekt.

 

 


«   »