Vanaf 25 november kleurt Nederland oranje!

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 09:36

Het Binnenhof, de Erasmusbrug, de Sassenpoort, het Evoluon, de IJsselbrug, de Hartebrugkerk, de Noordwijkse vuurtoren en nog veel meer.

Meer dan 18 toonaangevende gebouwen en objecten kleuren vanaf 25 november oranje. Dit vanwege de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, 'Orange the World'. De kleur oranje staat daarbij symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld in haar leven. Dat komt neer op een miljard vrouwen en meisjes. In Nederland is het aantal slachtoffers ook schrikbarend hoog; 45% van de vrouwen en meisjes hier krijgt met geweld te maken. Om aandacht te vragen voor deze mensenrechtenschending van ongekende proporties is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De 'Orange the World' campagne, waar meer dan 90 landen aan meedoen, duurt van 25 november tot 10 december en wordt gecoördineerd door UN Women. Het thema is dit jaar '#HearMeToo’.

Voor een volledige lijst van deelnemende gemeenten, zie www.orangetheworld.nl.


«   »