Zen in de chaos

Gepubliceerd op 16 november 2018 om 11:48

We mediteren wat af in Nederland en volgen de ene spirituele cursus na de andere. Maar hoe blijf je in vredesnaam 'Zen' als je thuiskomt en je kinderen het bloed onder je nagels vandaan halen?

Hoe blijf je in vertrouwen als je partner je dreigt te verlaten? Wat doe je met boosheid en frustratie? Wat als je wordt overmand door verdriet? Dit alles vind je terug in het nieuwe boek van Nanette Kant: Zen in de chaos.

Op je meditatiekussentje lukt het nog wel om je vredig en gelukkig te voelen, maar zodra je ervan afstapt begint het gedonder. We kunnen talloze spirituele boeken lezen en veel leren van grote meesters, maar de basale werkelijkheid van alledag is de meest vruchtbare oefenplek waar je het meest kunt leren. Daarbij is het de uitdaging om in elke situatie, klein of groot, bewust stil te staan, innerlijk een stap terug te zetten en te zien hoe je je verzet tegen de werkelijkheid zoals die is.

Nanette inspireert vanuit haar ervaring dat het leven lichter wordt als je je hoofd vrij kan maken en nieuwsgierig kunt zijn naar wat zich wil ontvouwen. Als je het verzet opgeeft en kunt ontspannen in het ongemak. Het boek biedt boeiende reflecties van Nanette op herkenbare situaties. Lezers kunnen hieruit positieve inspiratie en troost halen voor de vele momenten waarop ze het even niet meer weten.

Zen in de chaos | Nanette Kant | verkrijgbaar via www.uitgeverijbewust-zijn.nl en via de boekhandel (en bol.com e.d.) | € 17,50 | ISBN: 9789492066411


«   »