Taiji Zwaard thema Taijiquan Festival 2018

Gepubliceerd op 9 november 2018 om 09:05

Stichting Taijiquan Nederland (STN) houdt op zaterdag 10 november van 09.00 tot 17.00 uur het jaarlijkse Taijiquan Festival in sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3 in Utrecht.

Zoals elk jaar vindt in november het STN Taijiquan Festival plaats waar Taiji geïnteresseerden, beoefenaars en leraren hun kennis verbreden en verdiepen, inspiratie opdoen en/of elkaar ontmoeten. Dit jaar is het thema Taiji Zwaard. Tijdens het festival wordt zowel aandacht besteed aan de martiale kant als aan de betekenis die het Taiji Zwaard kan hebben voor de verdieping van de eigen Taiji beoefening.

In de grote hal kan zoals elk jaar weer worden meegedaan en worden gekeken naar wedstrijden Open Nederlandse Kampioenschap Pushing hands (tui shou) en Vorm Lopen (tao lu) (Hand en Wapen) voor duo’s en groepen in diverse stijlen taijiguan en qigong. Daarnaast vinden hier demonstraties plaats die het bekijken meer dan waard zijn.

Verder kunnen bezoekers aan het festival de hele dag door gratis interessante workshops volgen. In de danszaal 1 je terecht voor taiji op een hoog niveau. Danszaal 2 richt zich op gezondheidsaspecten. En in de spinningzaal kun je je voornamelijk verdiepen in het thema van dit festival, de Taiji Zwaard. De workshops duren een uur. Daarna heb je een kwartier de tijd om even bij te komen en naar de volgende workshop te gaan. De eerste workshops beginnen om 9.30 uur. Aanmelden is niet nodig, er is vrije inloop.

Het festival kent verder een gezellige informatieve markt waar van alles te vinden is op het gebied van Taijiquan, Qiqong, kleding, wapens, muziek, boeken en dvd’s. Er is van alles te beleven voor jong en oud, gevorderd of beginner, vechtkunstliefhebber of gezondheidstaijiquan- of qigongbeoefenaar.

Het complete programma is te vinden op https://www.taijiquan.nl


«   »