Stoptober

Gepubliceerd op 15 oktober 2018 om 16:43

Het is de maand die rokers moet aansporen om de sigaretten voorgoed aan de kant te leggen.

Prescan, specialist in preventief medisch onderzoek, organiseert samen met stichting Ik Stop Ermee 6 gratis bijeenkomsten voor ruim 700 deelnemers. De cursus doet in 4 uur tijd het geheim van een rookverslaving uit de doeken.

Voor de mensen die denken dat stoppen met roken te moeilijk is, schept de cursus Ik stop ermee hoop: “Onze methode is uniek. Het geheim van de cursus is dat alle raadsels rondom het roken worden ontrafeld. Daarna is stoppen zo makkelijk, het is bijna leuk,” zegt Hugo Hairwassers, van stichting Ik Stop Ermee. De unieke methode heeft een zeer hoog slagingspercentage. Er komen bijvoorbeeld geen nicotinevervangers aan te pas en stichting Ik Stop Ermee is zelfs faliekant tegenstander van het gebruik van deze medicatie. Kortom, in 4 uur stoppen met roken zonder hulpmiddelen, trucjes, gewichtstoename of allerhande schrikbeelden.

De workshop beantwoordt vragen als 'waarom rook je (nou echt)' en 'waarom is stoppen zo ingewikkeld (fysiek en mentaal)'? Ook leren de deelnemers hoe ze níet moeten stoppen - denk aan minderen, onthouding, vervangen, eten en medicijnen - en hoe ze wél stoppen. In deze cursus gebruiken ze de kennis van de tabaksindustrie tegen de tabaksindustrie.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.prescan.nl/stoptober


«   »