Iedereen verlicht

Gepubliceerd op 4 oktober 2018 om 11:33

In een nieuwe 6-delige reeks van de NTR-serie Iedereen Verlicht reist presentator Narsingh Balwantsingh in zijn tuk tuk door het land op zoek naar mensen die op een of andere manier op zoek zijn naar persoonlijke verlichting. Voor de een betekent dat een leven in meer spirituele zin, voor de ander een leven meer afgestemd op maatschappelijke duurzaamheid en voor een heleboel andere mensen iets daartussenin. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot 'verlichting' gekomen?  
 
Aflevering 1
Nick Postma staat aan het begin van een professionele bokscarrière. Narsingh is bij de eerste wedstrijd van Nick, die zichzelf 'Spiritual Warrior' noemt. Vanaf zijn twaalfde zat Nick in de wereld van drugs en criminaliteit. Na een ernstig delict in 2012 ging het roem om. Spiritualiteit bracht hem op het rechte pad. Nick heeft nu nog maar een doel voor ogen: wereldkampioen boksen worden.
 
Tijdens de internationale dag van de Yoga in Amsterdam ontmoet Narsingh Sri Sri Ravi Shankar, de Indiase Goeroe die wordt gezien als 'vredesduif' omdat hij is gespecialiseerd in het oplossen van grote conflicten. Zo was hij betrokken bij de vredesbesprekingen met de Colombiaanse verzetsbeweging FARC en in conflictgebieden als Irak en Kasjmir. Naast het stichten van vrede probeert hij mensen gelukkiger te maken door middel van meditatie.
 
Kan je spiritualiteit vinden in de natuur en hoe uit zich dat dan? Narsingh gaat op stap met boswachter en overlevingscoach Marijke van Langen. In een tijd waarin steeds meer mensen last hebben van stress, probeert zij hen weer dichter bij de natuur te brengen. Ze laat Narsingh zien hoe ze dat doet en leert hem onder andere de 'vossenpas' en hoe je een veilige, droge slaapplek kunt bouwen van bladeren en takken.
 
Uitzending: zondag 7 oktober 2018, 16.25 uur, NPO 2
Website:      www.ntr.nl/iedereenverlicht
 

«   »