Museum Catharijneconvent viert verjaardag

Gepubliceerd op 5 september 2018 om 21:11

Het klooster van Museum Catharijneconvent bestaat dit jaar 550 jaar.

En dat wordt op 8 en 9 september 2018 groots gevierd met een feestelijk weekend vol verhalen, muziek en concerten en een prachtige nieuwe aanwinst. Het museum en alle activiteiten zijn dit weekend gratis te bezoeken.

Gratis flitslezingen, miniconcerten, wandelingen en rondleidingen

Het hele weekend is er van alles te doen en te zien. Zo zijn er flitslezingen over de middeleeuwen en de rijke geschiedenis van het klooster, bijvoorbeeld door conservator stadsgeschiedenis René de Kam van het Centraal Museum, gemeente- en rijksarchivaris Kaj van Vliet van het Utrechts archief en conservatoren Rianneke van der Houwen en Annabel Dijkema van Museum Catharijneconvent. Ook zijn er klassieke miniconcerten verspreid door het klooster, instaprondleidingen door de tentoonstelling Shelter en is het museum startpunt voor wandelingen door middeleeuws Utrecht. Bezoekers kunnen even uitrusten met een heerlijk glas kloosterbier en proeven van bijzondere historische kloosterhapjes.

Spectaculaire aanwinst

Speciaal voor de verjaardag van het gebouw overhandigt burgemeester Jan van Zanen het museum een laatmiddeleeuws sculptuur van de Utrechtse Meester van de Stenen Vrouwenkop. Het is een prachtige aanvulling op de collectie middeleeuwse beelden van Museum Catharijneconvent. Tijdens het weekend zal dit beeldje voor het eerst te zien zijn.

Kijk voor het volledige programma op: www.catharijneconvent.nl/


«   »