Into the Great Wide Open stuurt kinderkunst en bier per zeilschip naar Vlieland

Gepubliceerd op 27 augustus 2018 om 16:34

Woensdag 22 augustus vertrok een traditioneel zeilschip met de bijzondere vracht richting het festival Into The Great Wide Open op Vlieland.

De Zeeuwse klipper De Lichtstraal vervoert alle kinderkunstwerken die op het festival worden tentoongesteld, samen met ruim twaalfhonderd liter speciaal voor het festival gebrouwen bier en proviand voor de festivalcrew. Het is het zesde jaar op rij dat de Stichting Men who Sail, die duurzaam vervoer over water promoot, vracht op duurzame wijze naar het festival transporteert.

Natuurlijke samenwerking

Voor Into the Great Wide Open is duurzaamheid vanaf het eerste jaar een leidend thema geweest. Zo waren ze het eerste grote festival dat bezoekers van gratis kraanwater voorzag en liepen ze voorop met ingrijpende stroombesparende oplossingen zoals geschakelde aggregaten, wat inmiddels de norm is op festivals. De samenwerking met stichting Men who Sail om óók het transport naar het festival te verduurzamen lag daarom voor de hand. Het gebruik van de wind om de kunstwerken op het eiland te krijgen sluit perfect aan bij het natuurlijke karakter van het festival. Een groot deel van de kunstobjecten maakt gebruik van de natuur als inspiratiebron. Het zeilend vervoer vult dit thema prachtig aan.


«   »