Een einde aan uitstelgedrag

Gepubliceerd op 15 augustus 2018 om 16:34

Uitstelgedrag, bijna iedereen is er wel eens ‘slachtoffer’ van. Want zo’n 95% van de mensen geeft aan zichzelf hier schuldig aan te maken.

Omdat het zo’n herkenbaar probleem is zijn er ook veel theorieën, aannames en persoonlijke adviezen die uitstelgedrag zouden moeten elimineren. Maar waar komt het eigenlijk vandaan, en welke theorieën zijn echt werkbaar? In het praktische boek Een einde aan uitstelgedrag van Petr Ludwig vertelt hij aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten hoe jij zelf je uitstelgedrag kan aanpakken.

Nadat Petr Ludwig op het randje van de dood had gebalanceerd noteerde hij voor zichzelf het volgende geheugensteuntje: ‘Ik wil doodgaan met de wetenschap alles uit het leven te hebben gehaald’. Hij dook in meer dan 120 wetenschappelijke onderzoeken naar uitstelgedrag en ontwikkelde aan de hand daarvan praktische tools om een einde te maken aan uitstelgedrag.

Zo oud als de mensheid

Uitstelgedrag is zo oud als de mensheid. En in de huidige maatschappij, waar we blootgesteld worden aan een oneindigheid aan keuzes, leidt dit vaak tot beslissingsverlamming. Het uitstelgedrag is voor velen een bron van frustraties die je ervan weerhouden om meer uit je leven te halen.

Bestrijd beslissingsverlamming

In Petr’s boek staan negen makkelijk toepasbare tools om de beslissingsverlamming tegen te gaan en die helpen om alles uit elke dag te halen. De praktische tips en tools nemen slechts een paar minuten van de dag in beslag, maar gaan je uren opleveren. Ze helpen aangeboren als aangeleerde neigingen tot improductiviteit te bedwingen, waardoor de mindset ook een stuk positiever zal worden!

Het ideale boek voor iedereen die nu eens echt van zijn uitstelgedrag af wilt, maar ook benieuwd is waar zijn of haar uitstelgedrag nou eigenlijk vandaan komt.

Een einde aan uitstelgedrag | Petr Ludwig | Kosmos Uitgevers | € 15,- | ISBN: 9789021569789


«   »