Beelden op Syp

Gepubliceerd op 6 augustus 2018 om 10:23

Beelden op Syp is een bijzondere presentatie van beelden in de historische tuin van  kasteel Sypesteyn.

Deze kunstenaars gebruiken verschillende materialen en hun beelden staan op plaatsen in de tuin die zij zelf gekozen hebben.

Voor Peter van den Akker vormen verhoudingen tussen mensen, verschuivingen in wereldculturen en veranderingen in techniek, architectuur, natuur en mensbeeld vormen zijn inspiratiebronnen. Met een drieluik geeft Dorothé Arts in de kasteeltuin op eigen wijze commentaar op de relatie mens-natuur. Michiel Deylius toont abstract werk rondom het thema Huid. Daarnaast laat hij in een aantal schalen zijn vakmanschap als letterhakker zien. Voor Jolanda Drukker Murray is de mens een belangrijke inspiratiebron, zij laat een serie beelden van bekende historische vrouwen zien. Marin Hondebrink over haar werk: “Materialen die snel van staat kunnen veranderen zijn het begin van mijn proces. Als een soort chemicus ga ik te werk.” De getoonde beelden van René Vlasblom zijn sierlijke composities geïnspireerd op relaties tussen individuen. En o.a. uit de huidige abstracte themareeks Stromingen en rimpelingen van Anneke Wessels toont zij drie waterlandschappen in natuursteen met als inspiratiebron De Lek en uiterwaarden.

Beelden op Syp is van 18 augustus – 30 september 2018 op dinsdag t/m zondag van 10.30-17.30 uur te bezichtigen in de kasteeltuin van Kasteel Sypesteyn in Loosdrecht (Nieuw-Loosdrechtsedijk 150, 1231 LC).


«   »