Het Hortus Festival strijkt neer in de Oude Hortus

Gepubliceerd op 23 juli 2018 om 14:22

Nederlands groenste kamermuziek festival is deze zomer weer te gast bij de Oude Hortus in Utrecht.

Op 27 juli, 3 en 11 augustus kan men genieten van klassieke muziek in de historische oranjerie uit de 18e eeuw. Dit jaar is er op iedere festivaldag een middag- en avondconcert bij te wonen en is er een componeerworkshop voor kinderen.

De Dood Spreekt is het thema van het Hortus Festival dit jaar. “De dood is al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor zoveel componisten”, zegt pianist en dirigent Maarten van Veen, artistiek leider van het Hortus Festival. “En volgens de Duitse filosoof Schopenhauer kunnen we door de muziek die zij schreven de essentie van het leven doorgronden.” Ontroerende, betoverende en duistere symfonieën over de dood zullen weerklinken in de bloeiende Hortustuin tijdens de zwoele festivaldagen.

Voor het eerst laat het Hortus Festival muziek uit de negentiende eeuw ‘becommentariëren’ door nu nog levende componisten als David Lang en Klas Torstensson.

 

Componeerworkshop voor kinderen

De middag is vanaf 13.00 uur voor de kinderen (vanaf 5 jaar). In de workshop van de Muziekfabriek Componeren doe je zo! gaan de kinderen al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Hier ontdekken ze de wereld van muziek. Alles mag en alles kan!

 

Het festival vindt plaats van wo 25 juli t/m za 11 augustus 2018 in de Hortus Botanicus Amsterdam, Oude Hortus Utrecht, Hortus Botanicus Leiden, Belmonte Arboretum Wageningen en de Zweedse Kerk Rotterdam. Kijk voor het complete festivalprogramma en de kaartverkoop op www.hortusfestival.nl.


«   »