Nijmeegse Meesters

Gepubliceerd op 16 juli 2018 om 10:56

Twaalf bekende Nijmegenaren en hun visie op stad, rivier en natuur.

De openingstentoonstelling van De Bastei (nieuw centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen) introduceert ‘Nijmeegse Meesters’. In deze expositie presenteren ze de verhalen van twaalf prominenten, allen uit Nijmegen, maar werkzaam in heel verschillende werelden: kunst, wetenschap, media, sport, scheepvaart, politiek, bestuur.

Deze bekende Nijmegenaren lieten zich inspireren door de stad, de rivier en de natuur. Dat levert een veelzijdig beeld op, want voor elk van hen heeft de stad en haar natuurlijke omgeving een andere betekenis. Van de stadslegendes en de archeologie van de stad tot de wereld van de riviernatuur en de binnenscheepvaart. Ga op onderzoek uit en beleef deze verschillende verhalen over de stad, de rivier en de natuur zelf.

De deelnemende prominenten zijn: Dries van Agt, Frouke Arns, Hubert Bruls, Sinan Can, Pieter Derks, Bo van de Graaf, Maria Hopman, Rob Jaspers, Susan Krumins, Steffie van den Oord, Ronnie Ruysdael en Bernhard van Welzenes. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 2 september.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 te Nijmegen, ingang aan Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.


«   »