Raw food: lekker zonder koken

Gepubliceerd op 16 juni 2018 om 20:12

Raw food is een begrip. Mensen die mordicus tegen het koken van voedsel zijn zweren erbij. Want volgens hen heeft ongekookt voedsel veel te bieden, dat door koken verloren gaat. “Andere zoogdieren koken toch ook niet”, zeggen ze. En dus gooien ze hun ingrediënten onbekommerd in hun high speed blender om er een lekkere en gezonde smoothie van te maken. Natuurkundigen zullen misschien zeggen dat het proces in zo’n snelle blender verdacht veel op koken lijkt, maar daar trekken de liefhebbers zich niks van aan. Zij proeven de natuurlijke en ongeschonden kracht van hun bereidingen.

Wil je dat ook eens proberen, bijvoorbeeld op een warme zomerdag, dan zijn deze recepten van echte raw-food adepten beslist de moeite van het proberen waard. Wat je ervoor nodig hebt koop je in iedere natuurvoedingswinkel.

 

Groene tarwegras-smoothie

 

Pak je blender uit de kast en mix een avocado, een banaan, twee medjool dadels, een hand vol postelein, een theelepel tarwegraspoeder en een theelepel Ormus green.

Ormus Green is niet in iedere winkel te koop, maar bijvoorbeeld te bestellen via www.rawfoodsuperfood.com.

 

Zuurkooltaart

 

Bodem: 3 koppen paranoten ,1 kop zongedroogde tomaten ,1 eetlepel miso. Vulling: 2 a 3 zoete bataten (zoete aardappels) 1 eetlepel cocosboter. Topping: 500 gram zuurkool,1,5 kop rozijnen

Maal de paranoten fijn in de keukenmachine. Voeg tomaten en miso toe en maal het tot een mooi deeg (eventueel een klein beetje water toevoegen). Verdeel het deeg in een springvorm. Rasp de bataten en maal ze daarna fijn in de keukenmachine. Maal de cocosboter erdoor en verdeel over de taartbodem. Dit geheel even laten opstijven in de koelkast (5 tot 10 min.) Maal de zuurkool en de rozijnen fijn en verdeel over de taart.

Wil je meer weten over raw food? Of lijkt het je leuk dat Jeremaya bij je langskomt voor een raw food workshop? Ga naar: www.uitgekookt.net

 

De helder-zien smoothie


Deze smoothie bevat alle voedingsstoffen en mineralen die zorgen voor helderheid en goed zicht. Cardemon en kaneel zijn beide ayurvedische kruiden die de slijmvliezen zuiveren
Doe de volgende ingrediënten bij elkaar in een blender en mix ze tot de textuur zacht en romig is. Voor een zoete variant voeg je een theelepel honing toe.

1,5 kop wortelsap, 2 el gembersap, 2 el cashewnoten (geweekt), 1 tl citroensap,
1 tl maca, 1/2 tl vanille, 1 tl cardemon, mespuntje zout, 1/4 tl kaneel, 2 el kokosolie.

 


«   »